شیلنگ سوخت

توضیحات کوتاه

دسته بندی ها ,

توضیحات محصول

یکی دیگر از انواع شیلنگ های صنعتی، شیلنگ سوخت نام دارد که با هدف انتقال مواد سوختی نظیر: بنزین، گازوئیل و… تولید و عرضه می ‌شود. این نوع شیلنگ از پرکاربرد ترین محصولات در میان شیلنگ های صنعتی به شمار می رود که بیشتر در مصارف صنعتی، خانگی، کشاورزی و… مورد استفاده قرار می گیرد.

در مراحل ساخت شیلنگ سوخت، فاکتور ها، ترکیبات شیمیایی و مواد اولیه متفاوت می باشد. همچنین باید ملاک های مهم دیگری نیز به منظور ساخت این شیلنگ در نظر گرفته شود که برخی از این عوامل عبارتند از:

  1. میزان فشار وارده بر شیلنگ
  2. قطر داخلی و خارجی شیلنگ
  3. ترکیبات مواد اولیه در لایه‌ های مختلف
  4. میزان سازگاری شیلنگ با موادی عبوری

در مواردی که قرار است مواد سوختی با حجم بسیار زیاد منتقل شوند، حال این سیال مواد سوختی، گاز ها یا حتی آب باشد، برای جابجایی آن از شیلنگ سوخت بهره گیری به عمل می آید.

ویژگی هایی مانند عدم نفوذ پذیری، مقاومت شیمیایی، ساختار، محدوده دما و مقاومت در برابر پیچ خوردگی، در انتخاب و نحوه استفاده از شیلنگ اهمیت دارد. هر اندازه این استاندارد ها بالاتر باشد، معیار های بیشتری را باید رعایت کرد. معمولا تولید کنندگان اطلاعات لازم را بر روی شیلنگ سوخت درج می کنند، چرا که آگاهی و اطلاع از این موارد امری لازم و ضروری می باشد.

به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید، چنانچه به شیلنگ استاندارد دسترسی نداشتید، به هیچ عنوان از شیلنگ معمولی استفاده نکنید. زیرا بروز خسارات جانی و مالی به امری اجتناب ناپذیر تبدیل خواهد شد.

شیلنگ سوخت پمپ بنزین

از مهم ترین و اصلی ترین مکان هایی که در آن از شیلنگ سوخت بهره گیری می گردد، جایگاه های سوخت یا پمپ بنزین ها می باشد. جنس این لوله ها از مواد پلیمری و پلاستیکی بوده که برای ساخت آن ها از چند لایه مختلف استفاده می نمایند.

این امر موجب افزایش مقاومت فشاری در ساختار شیلنگ سوخت می شود. البته مواد پلاستیکی و پلیمری ذاتا وزن بسیار کمی دارند.

معمولاً شیلنگ ها از یک یا چند لایه مواد مختلف تولید می گردند که شیلنگ سوخت نیز از این قاعده پیروی می کند. شیلنگ ها با استفاده از الیاف پلی استر یا پلاستیک ساخته می شوند که مقاومت پایین، تنها ویژگی منفی این مواد است.

برای از بین بردن این اثر منفی، از مواد دیگری همچون الیاف های مصنوعی یا فلزی (سیم های بسیار نازک) به منظور تقویت محصول بهره گیری به عمل می آید.

الیاف ها با یک الگوی ثابت و تکرار شونده بافته خواهند شد که مهم ترین بخش شیلنگ، یعنی لایه داخلی را تشکیل می دهند. سطح داخلی باید از ویژگی هایی مانند: ایجاد اصطکاک کم، مقاومت در برابر حرارت و یکنواختی سطح برخوردار باشند.

از همین رو برای پوشش لایه داخلی از چرم مصنوعی نیز استفاده می شود. شیلنگ ها می توانند حداکثر تا +80 درجه سانتیگراد حرارت را تحمل کنند. در مقابل نشت مواد سوختی و روغنی مقاوم هستند.

مقاومت بالا در برابر عوامل مخرب خارجی، پیچش و شکستگی هم از دیگر ویژگی های لایه میانی به شمار می رود. بافت لایه داخلی طول عمر مفید شیلنگ را به شکل قابل توجهی افزایش می دهد.

لایه خارجی نیز از لاستیک ولکانیزه ساخته می شود. این نوع لاستیک، الاستومر های ترموپلاستیک هستند که از ترکیب دو یا چند پلیمر تولید می گردند. در نتیجه لایه خارجی در مقابل سایش مقاوم بوده و به عنوان عایق جریان الکتریکی نیز شناخته می شود.

انواع شیلنگ سوخت

شیلنگ ها به طور کلی به 2 دسته تقسیم می گردند که شیلنگ سوخت نیز در زیر مجموعه آن ها قرار دارد. این دو دسته شامل:

شیلنگ مکش: این محصولات در بسیاری از منابع به عنوان شیلنگ تخلیه نیز شناخته می شوند که معمولا از جنس پلی وینیل کلراید (PVC) بوده و وزن بسیار سبکی دارند.

یکی از مهم ترین ویژگی های این مواد انعطاف پذیری بالای آن ها می باشد. شیلنگ های مکش، سیال را از مخازن ثابت مانند: تانکر ها، استخرها و مخازن زیرزمینی انتقال می دهد. همچنین برای انتقال سوخت از تانکر های حامل مواد سوختی، نیز مورد استفاده قرار می گیرند.

شیلنگ انتقال دهنده: وظیفه این شیلنگ ها انتقال سیال مایع بوده که در انواع مختلفی تولید می گردند. با توجه به نوع سیال مایع، شیلنگ مخصوص انتخاب خواهد شد.

یکی از انواع شیلنگ های انتقال دهنده، شیلنگ مواد سوختی است که با نام شیلنگ انتقال دهنده مواد سوختی هم شناخته می شود. با استفاده از این نوع شیلنگ ها می توان انواع مواد سوختی مانند: بنزین، نفت، گازوئیل و… را انتقال داد.

لازم به ذکر است که جنس مواد تشکیل دهنده این نوع شیلنگ ها، پلی استر و در برخی موارد پلاستیک می باشد.

کاربرد های شیلنگ سوخت

همانطور که پیش تر نیز به آن اشاره شد، شیلنگ سوخت در پمپ بنزین ها کاربرد گسترده تری دارد. این نوع شیلنگ ها به 2 صورت مورد استفاده قرار می گیرند، شیلنگ سوخت مکش که برای انتقال سوخت از تانکر ها به مخازن زیرزمینی قابل بهره گیری بوده و نوع شیلنگ انتقال سوخت که در مخازن کاربرد دارد. مانند: شیلنگی که از اسپنسر به نازل متصل می شود.

البته کاربرد این نوع شیلنگ ها محدود به موارد ذکر شده نبوده و به منظور انتقال و جابجایی انواع مواد سوختی در تمامی صنایع که با اینگونه مواد سروکار دارند، استفاده خواهند شد.

جهت انتخاب شیلنگ سوخت باید چند نکته مهم را در نظر داشته باشید. به عنوان مثال: مقدار فشار و دبی که بر اثر عبور سیال در شیلنگ به وجود می آید، چقدر است؟ هر اندازه این عدد بیشتر باشد باید متناسب با حجم آن شیلنگ را انتخاب کرد. نکته دیگر اینکه سطح مقطع شیلنگ نیز باید کاملاً یکنواخت و مسطح بوده، همچنین ضریب اصطکاک نیز حتما باید اندک باشد.

ویژگی های شیلنگ سوخت

شیلنگ سوخت انواع گوناگونی دارد که باید در زمان انتخاب به ویژگی های هر یک توجه شود.

اصلی ترین ویژگی هایی که هنگام تهیه شیلنگ سوخت باید به آن ها دقت ویژه داشته باشید، به شرح زیر می باشد:

نوع سوخت: اولین نکته ای که در زمان انتخاب باید به آن توجه نمایید نوع سوخت است.

فشار سیال: با توجه به فشار سیال باید مقاومت شیلنگ افزایش یابد، بنابراین انتخاب جنس با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.

جنس شیلنگ: شما نمی ‌توانید از شیلنگ های معمولی همچون شیلنگ مخصوص مواد غذایی و… برای انتقال مواد سوختی که اشتعال زا هستند، استفاده کنید. پس حتما باید جنس شیلنگ با در نظر گرفتن نوع کاربری، انتخاب شود.

طول شیلنگ: شیلنگ باید متناسب با فضای مورد نظر و طول مسیر انتقال، انتخاب گردد. اگر این محصول از لایه های مقاوم تری تولید شده باشد، در برابر عوامل مخرب نیز مقاوم خواهد بود.

قطر شیلنگ: حجم سوخت و میزان فشار در زمان انتقال، به قطر شیلنگ بستگی دارد. هر اندازه قطر شیلنگ کمتر باشد، سیال با فشار بیشتری منتقل می شود.

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.